tisdag 22 april 2014

Over and out!



Go´morgon!

Klockan är 05.57 och det är tisdag.
Sol.
Termometern visar på + 6 grader.

Påsken är förbi för detta året och har varit precis så underbar som man (jag) bara kan önska. Det bästa av allt var nog att bokskogen hade den goda smaken att spricka ut på påskdagen och därefter har naturen runt oss, sakta och säkert, förvandlats till det skiraste och mest krispiga som man kan tänka. Till och med rapsen har färgats i gult ner mot havet och vackrare färgskiftningar än detta kan Skåneland knappast uppbringa.
Här hemma har Familj, Vänner och Bekanta samlats för att njuta påskmat i lagom mängd, sova över eller bara stanna till för en fika och/eller pratstund. Allt har fungerat fint...fast kanske att äggjakten gav lite väl svåra ledtrådar för någon, men ingen har utlovat att det ska vara lätt eller gå snabbt :)
Vi har verkligen haft det bra och våren fick den bästa tänkbara starten! Lilla Familjens och vårt allas projekt "Byvägen 35" bjöd till förhandstitt med fika & konst och det blev en succé med massor av besökare som stannade till för att se bilder, fika, prata/berätta och flera satte sig ner på den kommande uteserveringen och njöt sitt kaffe i solen. De ljuvliga kanelbullarna hade en strykande åtgång och det var flera tavlor som blev sålda och fick sina ägare både i byn, i de stora städerna och långt borta utanför landets gränser, vilket var väldigt glädjande för bildmakaren :) Efter denna "smygstart" väntar nu fortsatt byggnadsarbete med "pepping" från ett rejält antal nytillkomna följare på Facebook. I juni månad ska allt förhoppningsvis vara klart till invigning...om inget annat sätter käppar i hjulen, som ännu en ny regel för något eller ytterligare en ritning som tjänstefolket måste ta del av för att våga satsa på småföretagsamheten utanför turistmagneterna i sin kommun.
En härlig ledighet har passerat och nu kommer det några nödvändiga vardagar med "slit och släp" och sedan är det tid att ladda om igen till nästa helg som är Valborg och 1:a maj. Hoppas innerligt att våren väljer att stanna kvar för nog minns vi Valborgsfirande med temperaturer som innebar vinterkläder och väldigt nära värme från det sprakande bålet. Förra året blåste det så till den milda grad att det inte gick att elda alls, vilket var en trist upplevelse som kompenserades med en lite brasa i eldkorgen :) Man tager vad man haver!
Nåväl, väderleken kan överraska åt båda hållen så det är bara att vänta och se. Just nu är jag mer än tacksam över den passerade påsken och all den glädje som den gav.

Tillbakablick:
Familjen utökas :)
Härliga möten!
Äggstra försiktig!




2 kommentarer:

Anonym sa...

Stort tack till ALLA i er härliga familj! Ni är så generösa, inbjudande och omtänksamma!
Vi från stan är så glada för vår konstrunda. Lovar att vi ses igen!

Go´morgon Österlen ! sa...

Kära Du!
Ni var mer än välkomna (alltid!) och vi längtar redan efter att få träffa er igen!