söndag 1 juni 2014

Förvirring



Go´morgon!

Klockan är 06.57 och det är söndag.
Sol.
Termometern visar + 11 grader.

Det är en aning förvillande när syren, liljekonvaljer och vallmo blommar på en och samma gång och i går såg jag dessutom att fläderbusken börjar spricka ut. Kanske att det är symptomatiskt för allt som sker runt omkring oss nu, en enda röra av förvirring och fundering där skillnaden från det som sker i naturen skulle vara att allt det andra inte är vackert eller doftar så väl.
Jag är absolut inte är ensam om att upptäcka den ena märkligheten efter den andra, såväl lokalt som globalt. Det blåser nya vindar och vi vet inte vad de bär med sig, vad som kommer att slå rot och vad som blir följderna av detta. Nu kan vi bara avvakta och under tiden ska det spekuleras, funderas, utredas, skrivas, pratas, debatteras och så vidare. Förändringarna sker, vare sig vi vill eller inte, men det är trots allt vi människor som påverkar händelseförloppet.
När hösten kommer får vi en chans till! Solidaritet behövs mer än någonsin, både till människor, djur och natur!
Hemma på gården har en gök flyttat in. Vad kan det betyda? Morgon och kväll signalerar den sitt koko-koko-koko. Det var en stor glädje till en början, då den tidigare bara hade haft uppgift som en av vårens budbärare i kanten av skogen, men nu är dess signal något som vi helt enkelt måste härda ut (även i gryningen) och vänja oss vid för den har bestämt sig för att dela gård med oss.
En gök lägger sitt ägg i andra fåglars bo, den tar helt fräckt för sig och boägarna har inget att göra utan får acceptera. När ägget väl kläcks och den lilla fågelungen tittar fram så blir den snabbt hungrig och dess fosterföräldrar föder den allt vad den kan. Gökungen växer väldigt snabbt och när den får ont om plats i sitt bo puttar den skoningslöst sina styvsyskon över bokanten där de går en fasansfull död till mötes. Den lilla fågelmamman kan inget göra och fortsätter med att mata sin gökunge tills den får luft under vingarna och flyger iväg.
"Man vet vad man har men inte vad man får"

Tillbakablick.
Älskade unge.
Torrt.
Längtan.

Inga kommentarer: