söndag 8 november 2009

Livsstil

Go´morgon!


Klockan är 07.28 och det är söndag.
Det ser ut till att bli en grå men regnfri dag.
Termometern visar + 5 grader


Utsikter för dagen:
Hur ska vi människor räcka till?
Varför inser vi inte att livet är kort och att vi inte behöver överträffa oss själva.
Är vi rädda för oss själva och för att stanna upp?

Vi ska ha ett designat och välstädat hem, gärna ett sommarhus vid vattnet, tv-apparater som täcker väggar och annan teknisk utrustning av senaste snitt, begåvade barn som inte stör, snygg och snabb bil och gärna två, vi ska ha fantastisk sex med vår partner, äga dyra klockor och gnistrande diamanter, vi ska göra karriär och ha ett högavlönat arbete, omge oss med betydelsefulla vänner och gärna någon "halvkändis", äga en liten accessoarhund, göra resor till andra kontinenter, gå på gym eller jogga längs med strandpromenader och i parker, laga dyrbar mat och vara uppdaterad på de finaste årgångsvinerna............
Hur ska vi orka leva upp till alla dessa våra förväntningar?
Ständigt dåligt samvete, mindervärde.....
Vägra delta!

Om vi inte klarar allt detta kan vi anlita en livsstilscoach som tar tag i våra liv och lär oss klara av vår strävan.
Vad är det för ett jobb att ha? Livsstilscoach!
Skrattretande!
Det finns kilometervis med böcker som talar om hur vi ska leva våra liv för att uppnå alla våra förväntningar. Lyckoböcker som är lösningen på alla bekymmer och som istället ökar vår känsla av hopplöshet.
Ta bort dom!

Livet finns i det allra minsta som vi upplever, det vill säga om vi ger oss möjligheten.
Tillfredsställelsen finns i ett ögonkast, en varm hand, en vacker dag, en ledig dag, i att stödja någon annan, ett befriande skratt, en kär vän, i att vara frisk.........
Det finns många fördelar med att åldras.

Jag känner en ung man som valt att leva ett mycket ytligt och glamoröst liv i storStaden. Helt utan inkomst förser han sig med alla de attribut som signalerar rikedom och socitetstillhörighet.
Till vilket pris? Oroligt!
Han är en flitig bloggare som gärna lägger ut annorlunda bilder på sig själv, skriver om ett vidlyftigt liv och inspirerar mängder med flickor och pojkar i tidig tonår. Han har gjort sig ett namn med hjälp av sitt utseende och sin livsstil.
Skickligt!
Utifrån detta har jag läst igenom en del av de texter som Sveriges "bloggerskor" skriver och framförallt försörjer sig på.
Det är flickor mellan 16-20 år som berättar om vilket lunch de har ätit och på vilken restaurang, vilka dyra kläder och vilken smink de shoppat för dagen och hur mycket de ska festa på kvällen och hur fulla de var. De sprutar botox i sina läppar och de har alla en välbärgad pappa?!
Har de inga föräldrar som älskar dom?

Carolina Gynning och Anna Anka........de har sina kronprinsessor (och prinsar) i mängder och överallt!


Idag är det långfrukost och jag ska snart duka fram en buffé som kan inspirera husets Familj.
Det är som alltid vilodag på söndagar i vårt hus och jag ser fram emot lite pyssel i trädgården, kanske en tur till handelsträdgården för ett sista inköp innan säsongslutet.
Jag ska ugnsteka några äpple för att sprida lite väldoft och glädje till sötsugna munnar.
Eftersom vädret verkar ok så blir det nog en skön dag.

Tillbakablick på gårdagen:
En glad och lugn gårdag som var en bra dag.

2 kommentarer:

ejsa sa...

Hej på dej... Läste igenom listan på din blogg över prylar och höga ideal... Fann bara en sak som stämde in på mig... Så jag är ju inte modern och trendig.... Tack och lov.
Var rädd om dej
kram

ejsa sa...

Tusen tack för det vackra kortet från Turkiet.