lördag 14 januari 2012

Famla i blindo.


Go´morgon!

Klockan är 07.45 och det är lördag.
Frost.
Termometern visar - 2 grader.

Utsikter för dagen:
"Det är bara det man själv har känt som kan vara sant"
Är det verkligen så det är? Då famlar jag själv i blindo!
Måste en känsla upplevas? Det kan inte vara möjligt.
Man kan inte äga en känsla......eller kan man det? En upplevelse går att dela och känslan av upplevelsen är absolut individuell, men visst kan man känna tillsammans med en annan människa och visst kan en annans känsla vara sann för en själv, eller......
Även om man inte har delat upplevelsen kan man förstå och sätta sig in i en annan persons känsla av den eller är det bara en tanke som blir till en egen känsla, en "lånad känsla".
Kanske att den egna inlevelseförmågan är så stark och kärleken till människan så stor att man tror sig känna känslan, man vill så otroligt gärna förstå och dela känslan, kanske så gärna att man till och med tar över känslan och förvandlar den till sin egen.
Kan man bära en annan människas känsla?
Tröst kräver sann inlevelse och förståelse för att verka.
"Maka söker kaka" och två (eller fler) människor med liknande känsla närmar sig varandra. De delar en känsla, så stark att de tillsammans bildar en pakt, mot eller för den gemensamma känslan. De skapar en möjlighet att härbärgera känslan tillsammans eller är det den ena som
bär känslan och den andra som möjliggör känslans existens?
Tvivel.
En svajande balansakt i livet.

Tillbakablick på gårdagen:
Det var fredagen den 13:e, den officiella otursdagen som faktiskt infaller tre gånger per år! Tänk vad vi människor kan hitta på och vad skrock kan ställa till det. Siffran 13 har blivit till ett magiskt tal, som bär misstänksamhet med sig och tvivlarna hävdar glatt att samma siffra är deras turtal.....suck. Tror egentligen att detta härrör sig från vår bibliska historia och antalet lärjungar som då blev tretton och där en övergav sin mästare.....inte bra med ojämna tal, speciellt inte siffran tretton!
Vi blir förrådda, lurade, bedragna, skadade.....hua.
Gårdagen var bra.



Inga kommentarer: