måndag 9 januari 2012

Vardag, igen.


Go´morgon!

Klockan är 06.29 och det är måndag.
Lugnt.
Termometern visar - 1 grad.

Utsikter för dagen:
Nu drar vardagen igång efter ljuvliga dagar av ledighet. Väckarklockan ringer obönhörligen och mörkret känns påtagligt. Vill inte - måste, måste, måste!
"Upp och hoppa, ligg ej och dra dig!
När du blir gammal vill ingen ha dig!"
Suck.
Varför är det alltid svårare att stiga upp när man måste? Väckarklockan är en mardröm! Sedan är det de där med rutiner, allt ska fungera i rätt ordning och i rätt tid...besvärligt och kräver sin inkörningstid, igen.
Nåväl, nu är kaffet pressat, tekannan välfylld och frukosten dukad. Hundarna är rastade, katterna har fått sin frukost och är utsläppta, så långt allt väl. Om en liten stund är bonusPågen här för att äta och sedan kommer mellanSonen med Lille Danko, som ska tillbringa dagen i huset under tiden som hans Matte och Husse arbetar. Därefter kommer lillaSyster, trött och glad över att hennes utbildning är igång igen och sedan kommer lilleBror, för att hinna ge sig iväg i sista minut. Mannen börjar senare i dag och använder varje möjlig minut till att sova, innan han behöver göra sig klar och styr bilen mot nya mål.
Nu är det är bara hästen som väntar på sitt morgonhö (strax!) och hönsen som vill komma ut i hönsgården, men fåglarna är styrda av dagsljuset och sitter fortfarande kvar på sina sittpinnar eller i sina rede. Inte bråttom, låg prioritering så här dax.
Två aktiva morgontimmar som ska klaffa! Alla gör (förhoppningsvis) det som förväntas av dem själva och det blir inte mycket sagt till varandra, vid denna tiden på dygnet :)
Själv har jag en del rutiner som ska igång, nödvändigheter och tråkiga "måste" som tar förmiddagen i akt och därefter är det tid för pappersarbete, som jag är expert på att skjuta till morgondagen. Jul- och nyårshelgen har varit ett legitimt skäl till att slippa ta itu med pappershögen......att jag aldrig förändrar mig?!
Högar är ångest!
Vardagen har börjat......igen.
Tystnad.

Tillbakablick på gårdagen:
Smygstart och en halv dags arbete i Lund.
Har varit en härlig trettonhelg, god mat och stora spännande planer i omlopp...igen. Hoppas!
Gårdagen gav energi.

Inga kommentarer: