måndag 28 maj 2012

Boplats.


Go´morgon!

Klockan är 05.28 och det är måndag.
Sol.
Termometern visar + 11 grader.

Utsikter för dagen:
Att komma hem, att ha en plats på jorden att längta efter, som är trygghet och att ha någon som väntar och längtar tillbaka, det är allt.
Alla behöver få slå ner sina bopålar och få ett utrymme att inmuta som revir och känna sig säker på. Ett ställe där man kan vara fri som människa, där själen får lugn och ro, där man känner sig tillfreds och får stanna.
"Borta bra men hemma bäst" Är det så?
Behövs ett hus? Är människor nödvändiga? Eller kan man vara sin egen ö? Vad är hemma?
"Wherever i lay my hat that´s my home"....så kan det bli.
Det är en gåva att få känna sin plats på jorden, att hitta hem och veta att man är där man vill vara, nu och kanske för alltid. Bopålen sitter.
Rastlöshet driver människor från plats till plats och undrar om det är den geografiska platsen som eftersträvas eller om det är närheten av någon annan, sökandet efter mänsklig trygghet som betyder mest. Människor på flykt har inget val. Jag tänker att man kan bo precis överallt på hela jorden bara man är nära den och de man älskar, men att finna sin egen underbara geografiska boplats kan vara svårt. Det kräver mod att leta och det tar tid att finna. Någon hittar rätt direkt, eller nöjer sig och vänjer sig, kanske aldrig flyttar utan blir där man kommer ifrån och en annan letar och vet att den som söker ska finna, vilket kan ta ett helt liv. Från plats till plats, ett evinnerligt sökande efter ro... vad är hemma?
Jag vet kära Vänner som mist sitt hus och som senare, likt flitiga myror, återskapat sitt nya bo på samma plats, deras paradis på jorden. En trygghet som raserades och återskapades. Bopålen var satt.
Ett hus är trots allt bara ett hus och en liten vrå kan vara betydelsefullare än ett slott, det är bara fantasin som sätter stopp för det undersköna. Egentligen behöver vi inte mer än vad som ryms i en ryggsäck och en säng att sova i för att leva och må bra.
Vi bor förmodligen i oss själva, i våra egna inre rum som är den plats som ger oss trygghet och kärlek, som gör det möjligt för oss att finna vårt ljuvliga hem på jorden. Kärlek.
"Hem ljuva hem"

Tillbakablick på gårdagen:
Av lego kan man bygga precis allt.
Underbara människor som kämpar på olika villkor.
Ingenting är omöjligt.
Gårdagen var trivsam.

Inga kommentarer: