söndag 13 maj 2012

Skall!


Go´morgon!

Klockan är 06.01och det är söndag.
Regnvått och molnigt med en morgonsol som tittar fram.
Termometern visar + 5 grader.

Utsikter för dagen:
Det bor en svart hund intill oss och han skäller. Han har skällt från sin första dag i vår lilla by och han kan skälla dag och natt, i ur och skur, i snö och kyla. Ibland skäller han timmar i sträck och man hör att han slutligen blir hes. Vad skäller han på och varför hela tiden?
En ensam hund.
Det känns oroligt, han har något att berätta, men det är ingen som tar sig tid att lyssna på honom, som tar reda på vad han vill med sitt skall. Hans röst hörs inte längre, han bara finns. Vi hör men kan inget göra.....fast ibland tar jag mig över stengärdet för att se så han inte har fastnat eller att något annat har hänt honom. Han blir glad när han ser mig, gnäller lite, viftar på sin stora svans och tar tacksamt emot några smekningar över pälsen. Ensamheten är bruten.
Hunden går kopplad i en lång löplina och i den springer han fram och tillbaka vid sitt hus. Ibland händer det att han lyckas slita sig loss och någon gång kommer han in till oss. Han står där på vår gård, svart och tjockpälsad, börjar bli lite till åren kommen och är nu lite grå runt nosen, i sin stora sele med kabinhaken hängandes vid sidan. Vi tar hand om honom, han brukar vara en aning stressad, släpper in honom i huset och då äter han upp all hundmat som han ser, dricker en slurk vatten, går en runda och ser sig om och sedan lägger han sig ner på golvet och väntar.....på vad?
Det är en mycket fin hund.

Tillbakablick på gårdagen:
Från sydöst till nordväst genom vårt vackra landskap i regn och kyla.
Mannen & Jag :)
Gjorde ett snabbstopp på Väla köpcenter, aldrig mer!
Grillen ville inte fungera, katastrof!
Gårdagen susade förbi.


Inga kommentarer: