onsdag 30 maj 2012

Rimlighet


Go´morgon!

Klockan är 06.11 och det är onsdag.
Sol och kallt.
Termometern visar + 6 grader.

Utsikter för dagen:
Vad är rimligt och rimligtvis?
Det som tycks rimligt för en kan definitivt framstå som fullkomligt orimligt för en annan. Rimlighetens gräns går inte att mäta och hur kan någon då avgöra när rimligt blir till orimlighet eller tvärtom. Det måste vara en omöjlighet eftersom gränsen kan vara hårfin, svår att förstå och den är definitivt osynlig. Den "osynliga gränsen" som alla behöver lära sig se fast den inte syns. Inte lätt :)
Om man når gränsen för rimlighet och tenderar något som betraktas som orimligt kan man ligga nära det som betecknas som dårskap, alltså utanför rimlighetens gräns.
"Utom rimligt tvivel" borde vara en omöjlighet som handlar om att inse det som egentligen inte finns. Tvivlare är pessimistiska personer som inte vill (eller vågar) tro på något, som alltid ifrågasätter sanningshalt och trovärdighet, som väljer rimlighetstanken som en uppskattning för sin tro.
Rimligtvis känns både klokt och bildat, trots att man inte vet utan bara förutsätter. Det är en balanserad bedömning som tyder på moget övervägande, men som egentligen är omöjligt att värdera.
Något som är orimligt har passerat förnuftets gränser och är något som man varken kan tro eller lita på.
Att sätta upp rimliga mål är ytterst personligt och kan knappast gälla flera.
I rimlighetens namn, vad är det?
Rimlighet är förmodligen slumpen och inget annat.
Svårt och krånkligt!
Alla desssa gåtfulla ord...

Tillbakablick på gårdagen:
Snabbfika i Ystad med Familjens "flyttfågel", mysigt!
Möte med en skolledare som inte hörde någon annan än sig själv.
Med gårdagen försvann sommaren.


Inga kommentarer: