torsdag 24 maj 2012

Våga.


Go´morgon!

Klockan är 05.48 och det är torsdag.
Sol.
Termometern visar + 9 grader.

Utsikter för dagen:
Nu gäller det att våga! Våga släppa taget, våga gå vidare, våga hoppas, våga satsa och våga tro.
Tiden är inne för mångt och mycket.
Att släppa taget från det kända och gå vidare mot det okända kan kännas väldigt otryggt. Att kasta sig ut i ingenting, att ha modet att se möjligheterna och att ha kraften att våga kräver stor styrka.
Det första steget är det avgörande, stunden då tanke blir till handling, blicken är riktad framåt, det första klivet ut i det okända.
Oavsett var vi befinner oss i livet så kommer det stunder, små och stora som är avgörande för allt vi gör i nästa minut. Hela livet är fullt med beslut och människan har fått gåvan att förvalta sin möjlighet att ta vara på sitt liv. Det är en tuff uppgift som dessutom är beroende av samspelet med andra och omständigheterna kring livet.
Vi måste våga! Vad betyder att våga? Är man en "fegis" om man inte vågar, är man försiktig i överkant eller är man kanske till och med dumdristig och vågar mer än väl? Det är svårt att välja tillfälle och det finns tillfälle som egentligen aldrig är bra.
För att lyckas behöver man någon som tror på det man gör, som finns vid ens sida och litar på ens förmåga, som uppmuntrar och gläds, som tröstar och stöttar och som är realist när man vacklar och ärlig där det behövs. Helt enkelt någon som man kan lita på, en vän.
Ensam är inte stark!
Tänk på det lilla barnet som tar sitt första steg, steget som är början på en livslång vandring. Barnet släpper taget, står där och vacklar, balanserar lite, tittar framåt och sedan sker det magiska....det första steget. Omgivningen håller andan, tystnaden är total och när barnet sätter sig ner igen brister glädjen ut, alla är glada och det lilla barnet vill prova att gå om och omigen.
Hela livet är en resa där varje steg leder till nästa och där varje steg har betydelse för allt vad vi gör. Vi måste ta risker och vi måste våga göra fel för att sedan göra rätt. Vi måste våga välja.
Vi äger våra liv, vi är våra motgångar och framför allt våra livsviktiga framgångar, det som bär och ingjuter hopp i våra kroppar.
Nu! I denna stund.
När livet går mot sitt slut är det tid att ta steget ut i oändligheten, ut i tomma intet. Det sista steget som förmodligen kräver lika stort mod som vårt allra första steg.

I kväll packar jag väskan för några dagars semester med bonusPågen tillsammans med RBU Skåne. Vi ska till Danmark och Billund för ett länge efterlängtat besök på Legoland och äventyrsbad på Lalandia.
Kvalitetstid :)

Tillbakablick på gårdagen:
Tandläkaren, hua!
Mycket på gång med storeBror!
Plugga och inspireras.
Lilla Mamma förbereder sig.
Gårdagen var fylld av intryck.




Inga kommentarer: