måndag 21 maj 2012

Ljuvliga tider.

Go´morgon!


Klockan är 06.06 och det är måndag.
Sol
Termometern visar + 10 grader.

Utsikter för dagen:
Det är mycket som är väldigt bra nu! Ljuvliga tider!
Trädgården växer så det knakar, fåglarna flyger ut och in ur sina holkar, liljekonvaljerna doftar i skuggan, syrenerna är i blom, solen värmer och våra alla Barn och deras familjer samlas här hemma. Lediga dagarnas måltider sätter en underbar sommarprägel på matbordet, starka färger och fantastiska dofter. Grönsakerna smakar äntligen som de ska och vi har fyllt våra planteringslådor med grönsaksplantor och krydderier av olika slag.
Solvarma tomater är något av det godaste som finns. Tänk en knaprig skiva lantbröd, rostad med lite olivolja och vitlök, toppad med ett berg av finhackad tomat och färsk basilika, flingsalt på toppen och nymald svartpeppar...en festmåltid i solen! Såååå gott!
Mannen är chef över grillen (privilegium) och vi andra komponerar sallader och smaskiga smårätter av allt och ingenting från husets matförråd. Matintresset är stort och kunnandet omfattande hos oss alla tillsammans. Köket sprudlar av liv och aktivitet! Det är nu som hela Familjen trivs som bäst, med maten i fokus och med solen som värmer våra vintertrötta kroppar. Underbart!
Österlen, vår plats på jorden....även om vi alla längtar till ett stort hus i Italiens Toscana :)
Dax att öppna poolen!
Men...flugorna är här! Hemska retfulla och småsnuskiga flygfä som förpestar tillvaron med sin irriterande närhet. Söta, duktiga och kontrollerande Paco hund gör sitt bästa för att eliminera de surrande flugorna med sitt lilla gap (är mer än söt) och det går sådär, men han kämpar på.
Läskiga flugfångare måste inhandlas. Flugor i sovrummet är det samma som sömnlös natt, flugor på maten är vidrigt och flugor som sitter på datorns tangentbord kan sluta illa för datorn!
Flyg fula fluga flyg, flyg fula fluga flyg!

Tillbakablick på gårdagen:
Dagar av arbete och ledighet i en trivsam kombination.
Familjen har mycket på gång...igen :)
Det är inte sen som gäller, det är nu!
Gårdagen var en sommardag i våren.

1 kommentar:

Anonym sa...

anlände just till stan. Är avundsjuk
Timus