onsdag 2 maj 2012

Vår på riktigt!


Go´morgon!

Klockan är 05.49 och det är onsdag.
Sol.
Termometern visar + 3 grader.

Utsikter för dagen:
Vårvindar friska yr runt husknuten! Det gäller verkligen att hitta en plats i lä, där allt är stilla, i fall man vill smekas av solens strålar. Åååhh, en kopp kaffe med varm mjölk och en liten stund i solen, det är så otroligt skönt!
Befriande.
Underbart att våren äntligen är här! Synen av allt det gula som blandar sig med det gröna värmer hjärtat. Maskrosorna tittar fram och rapsfälten börjar skifta färg. Det är på riktigt, det är vååååååår!
Nu gäller det att ha tålamod och vänta! Allt har sin tid och vi har en transportsträcka av spirande ljuvligheter framför oss innan den efterlängtade sommarvärmen är här.
Glad vår!
För övrigt är kriget mot kirskålen igång. En kamp som egentligen är dömd att förloras redan innan den startar, men det är ohyggligt att se hur denna gröna snabbväxande växt stryper och fördärvar. Kirskålen regerar och tar över i sin framfart. Det är en hemskt egensinnig växt som väver ett underjordiskt nät med sina trassliga rötter och som glupskt tar för sig av näring och ljus för all annan växtlighet. Tvi vale!
Det finns de som säger att kirskålen är ätlig och välsmakande, som passar in i säsongens matlagning och i det avseendet kunde jag med all säkerhet göra mig en rejäl hacka på gröntorget, men aldrig någonsin! Den ska utrotas!
Upp till kamp! Ta strid mot kirskålen eller kapitulera och sluta plantera.
Själv brukar jag kämpa på så länge som våren är här och räddar det som räddas kan, sedan blir det förmodligen sommarblommor i kruka.
Livet på landet.
I balkonglådor växer ingen kirskål :)

Tillbakablick på gårdagen:
Jord under naglarna :)
Rabarbern är på väg upp.
Saknar gräsklipparen!
Gårdagen var en-må-bra-utomhus-dag.

Inga kommentarer: