fredag 9 oktober 2009

Lång nos?!


Go´morgon!

Klockan är 07.49 och det är fredag.
Det är en solig och vacker morgon.
Termometern visar + 4 grader.


Utsikter för dagen:
Inget är som väntans tider......
Vår lilla tik är helt ur form. Ligger för sig själv i timmar, vankar lite utomhus och går och lägger sig igen. Hennes bröstkörtlar har blivit spända, men hon är inte direkt tjock. Alla som ser henne tycker att hon har tagit sig och blivit betydligt bredare, men direkt tjock är hon inte. Vetrinären har rätt i att det putar ut på sidorna runt midjan men det är också allt.

Om man tänker på oss människor så kan vi kvinnor se helt olika ut i våra graviditeter. Någon blir stor som ett hus, någon har en liten kula och någon är redan överviktig och då syns graviditeten mindre. Det senare skulle kunna gälla vår lilla hund :)

Vi trodde inte att parningen skulle ta sig. Vår tik var inte villig att hålla till så länge som hanen behövde och han hade problem med att pricka rätt. Fast det var ett par tillfälle som vi funderar över och vi var inte med hela tiden, kanske ändå....

Det är många men, om och kanske! Jag misstänker att vår lilla hund ger oss lång nos!
Tikar kan luras rejält och framstå som dräktiga med alla dessa "tecken" utan att vara dräktiga.
Typiskt om det skulle drabba oss igen, och jag tänker då på en viss envis liten ponny!

I dag är det hur som helst en konstig dag. Tiken vankar fram och tillbaka, får ingen ro och vill väldigt gärna bli klappad.
Vi tar det säkra före det osäkra!
Jag har varit uppe två gånger i natt och tittat till henne eftersom hon valde att inte sova i vårt rum, vilket är mycket ovanligt.
Nu blir en av oss i hennes närhet så att vi kan registrera ifall det tillstöter några underligheter.

Det är äntligen fredag och vi håller andan för att veckoslutet tillsammans med husets aktiva unga män ska flyta fram utan större incidenter. Det är ett lotteri, en tombola där vinsterna dessvärre inte är så frekventa.
Fredag är fiskdag hos oss (man blir klok av fisk!) och det är önskat fiskfilé med krämig sås, räkor och potatis. Sedan finns önskemål om tacos (suck) och det är önskat gulaschgryta.
Skönt när husets innevånare vet vad de vill äta, det hjälper stort i den idétorka som kan råda i köksregionerna.
Mannen åker och gör veckoinköpet, misstänker att armarna blir långa med tanke på allt som ska handlas. Tur att han är stark! Jag är hundobservatör :)
I eftermiddag ska vi ha en efterlängtad handledning.

Tillbakablick på gårdagen:
Min goa (förhoppningsvis) blivande svärdotter var här i går och hjälpte mig att "julstäda". Jag städar aldrig i jultid för då finns det så mycket annat trevligt att syssla med. Nu torkar vi ur skåp, såptvättar dörrar och paneler, rengör ugnen osv. Huset är stort och det är flera "städområde" som får stå tillbaka för andra mer betydelsefulla och roliga uppgifter i vardagen.
Jag är såååå tacksam för hjälpen!

Mot kvällskvisten dundrade det in en jättegrävmaskin på gårdsplanen som började jobba helt vilt i 25 minuter! Det blinkade överallt, brakade och dånade och sedan var det klart?! Vi var helt fascinerade av aktiviteten!
En god vän till mellanSonen ska hjälpa oss att bygga förråd och det var han som kom och jämnade till marken, flyttade runt stenhögar mm. Killen är väl i 25-årsåldern och han hanterade denna jättemaskin som en leksaksbil. Milde tid! Härligt!
Det var en aktiv gårdag.

2 kommentarer:

ejsa sa...

Lov mig att någon ringer då det sker....

Go´morgon Österlen ! sa...

Lovar!