lördag 5 december 2009

Historia


Go´morgon!
Klockan är 06.26 och det är lördag.
Luften är fuktigt, men vindstilla.
Termometern visar + 3 grader.





Utsikter för dagen:
Så har vi då varit med om att skriva historia!
Mannen och jag är nu vaccinerade mot A(H1N1), den nya influensan som fått öknamnet "svininfluensa". Detta kanske eftersom den drabbar svin, fåglar och människor och fågelinfluensan har redan varit....?
Sverige valde att vaccinera sin befolkning för att undvika en pandemi. Den nya influensan har visat sig slå hårdast i den yngre befolkningen och i medelåldern. På något sätt har äldre människor skonats och det kan bero på att de har byggt upp ett immunskydd mot influensor under sin livstid.
Just nu säger SMI (Smittskyddsinstitutet) att det råder en lägre influensaktivitet, men att det är fortsatt hög smittspridning. Jag hörde att minst 250.000 blev smittade i veckan som gick. Det sägs också att influensan väntas ta ny fart efter årsskiftet.
I ärlighetens namn är jag mycket splittrad i min inställning till denna massvaccinering. Men nu är den hur som helst gjord på hela Familjen. Våra två Söner i Landet över sundet har inte blivit vaccinerade eftersom deras regering valt att avstå.
Jag ber till högre makter att vaccinet inte ska påverka Sveriges barn och unga negativt i framtiden. Det finns alltid ett "om"!

Det var en lång slingrande kö för att få sin injektion. På vår valda lilla vårdcentral var det tydligt att alla kände alla och det var en trevlig stämning bland oss som väntade. Jag lade märke till att de män som var klädda i någon form av hantverksutrustning hade ett synnerligen gott humör och många roliga kommentarer till varandra. Trevligt och underhållande för oss andra :)

Idag ska vi till Österlens Waldorfskola, Sophiaskolan och njuta deras stämningsfulla julbazar. En av husets unga Män har som uppgift att ansvara för att de mindre besökarna ska få möjlighet att prova lyckan i en "fiskedamm".
Jag rekommenderar ett besök och en fika på Sophia i Rörum!
Någon ska gå på bio i kväll och se New Moon, baserad på Stephenie Meyers ungdomsböcker om Bellas och Edwards omöjliga kärlekshistoria, en vampyrberättelse.
En hel värld har förtrollats av denna kärlekshistoria och så även delar av vår Familj.
Härligt!
Det är en stor glädje i att se Ungdomarna med en god bok i handen.

Tillbakablick på gårdagen:
Vi firade en 16- årsdag i går. Det var fina presenter, god önskemat och gäster. Väldigt trevligt!
Världens bästa Snickare var här och reparerade ett tak och vi kunde snabbt konstatera att det har varit två riktiga "klåpare" och arbetat där tidigare. Nu ser vi med egna ögon att det underarbete som skulle vara gjort inte alls är som det ska. Grrrrr...!
Jag blir tokig på dessa yrkesamatörer som utger sig för att vara skickliga och billiga på en och samma gång. Men hur ska man som lekman veta att de inte är seriösa?
Det värsta är att en av dem arbetar för fullt med att renovera hus här på Österlen.
Varning!!
Allt byggfusk visar sig så småningom, det har vi verkligen blivit varse.
Nu är vår Gård i gott skick, underbar känsla :)

Det var en trivsam gårdag.

1 kommentar:

ejsa sa...

Önskar dej och familjen en trevlig helg. Kram