torsdag 3 december 2009

Tre veckor kvar


Go´morgon!
Klockan är 06.50 och det är torsdag.
Förrädiskt underkylt regn!
Termometern visar - 2 grader.





Utsikter för dagen:
Tre veckor kvar till julafton! Tre ljuvliga veckor på väg mot det härliga julbordet med Familjen!
Hoppas att "tillförträdande Tomten" kommer!

Min första julklappsrunda är avnjuten. Det var lugnt och skönt i Staden. Ingen direkt julstämning som ögonfröjd, men det kanske är för tidigt eller så har ögonen redan vant sig.
Jag kan konstatera att priserna har skjutit ytterligare i höjden sedan förra året. Jag tittar gärna på kläder som är lite över det vanliga, och kan snabbt konstatera att en tröja kostar minst 800 kronor och en t-shirt minst hälften av det. Tokdyrt!
Det finns många önskningar på julönskelistan som hamnar i dessa prisklasserna. Men när ska man önska om inte till jul eller födelsedag? Det finns otroligt fina kläder och accessoarer av designer med kända märke, så det gäller att välja noga innan man sticker bankkortet i apparaten och trycker godkänt :) Hisnande kul!

Lillasyster och jag har varit en runda och tittat efter något" rött och sött" att klä sig i till julafton. Rött verkar inte vara lika med jul avseende kläder. Indiskan hade massor med rött i makalösa mönster och med massor av färgkombinationer. Man blev yr i huvudet bara av att se dessa hippieinspirerade klädesplagg.
Tider som flytt!
Sedan fanns det klassiska "damkläder", men det där lilla extra kunde ingen av oss uppbringa. Något som både är lite varmt, läckert och mysigt. Vi blev utan och hoppas på bättre tur nästa gång, eller så får det som redan finns i garderoben duga.

Två av husets unga Män fyller 16 resp. 18 år innan jul, så här ska firas under hela julmånaden! Idag ska vi ut för inköp av födelsedagspresenter och det lär blir fler turer bland tjusiga märkeskläder. (Kanske något rött till mig........?) Det knasigaste är att alla paket slås in i butikernas julpapper och det är inte kul när man fyller år så nära på julklapparna.
Lyxbekymmer.
Det kommer förhoppningsvis att bli en trevlig dag i Staden med Mannen.

I kväll väntar styrelseuppdrag i en annan Stad. Det kommer att bli en sen kväll och om väderleken fortsätter på detta viset blir det "snigelfart" hem mot Österlen.

Tillbakablick på gårdagen:
Jag hörde en fruktansvärd nyhet på P4 extra; En kvinna hade öppnat ytterdörren till sin lägenhet när dörrklockan ringde. Utanför stod en okänd man som trängde sig in i hennes lägenhet, övermannade henne och våldtog henne direkt på hallgolvet. Kvinnan var höggravid i 8:e månaden. Hennes andra lilla barn fanns också i lägenheten.
Svin! Idiot! Kräk!
Hat, hat, hat!!!!
Detta hände nu i dagarna i Jordbro.

Äntligen kallt och friskt. Det är härligt med frost.
Jag hade en bra gårdag tillsammans med lillaSyster.





1 kommentar:

ejsa sa...

Men vilken underbar bukett, helt enkel ljuvlig. Finner inga med passande ord. Men det har du säkert själv en massa av...*ler* Skall hitta en doft här som passar din bild i dag... Vi har en runda till av magsjuka så jag behöver ljuvliga dofter.