lördag 18 juni 2011

Förläng livet!


Go´morgon!




Klockan är 07.17 och det är lördag.
Gråmulet.
Termometern visar + 13 grader.


Utsikter för dagen:
Så var det då återigen konstaterat, och nu av stora mått mätt! En omfattande vetenskaplig hälsoutredning från Havard scholl of pubic health, baserad på sammantaget 200.000 personer under drygt 40 år, har slutligen kommit fram till att vår dödlighet ökar varje timme vi sitter (ligger) framför tv:n.
Vårt liv förkortas naturligtvis varje sekund, oavsett var vi befinner oss, men det finns trots allt en del vi kan göra ur hälsoaspekt för att ge oss själva ett längre liv.
Deras resultat visar att en timme i tv- soffan ökar risken för diabetes med 20%, hjärt-och kärlsjukdomar med 15 % och för tidig död med 13 %. Skrämmande siffror och inte alls bra!
Det intressanta är även att det inte hjälper med ett motionspass efter tv-tittande för att kompensera soffliggandet, utan det är den sammantagna tiden framför skärmen som är farlig. Vi människor, oavsett ålder, tillbringar helt enkel på tok för mycket passiv tid framför tv:n.
Tänk på barnen!
Förbud är dåligt! Inför istället skärmfria dagar eller ta sommarlovet i akt och inför regnväders-tv.
Tjat, tjat, tjat!
Det är en aning obekvämt i början, för vad ska hända på all den tid som tv:n har slukat och hur ska vi vuxna agera förebild i detta? Vad ska Pappa ta sig till? Smyg-tv.....hahahaha?!
Omställningstid. Våga välja!
I perspektiv på vad ett minimerat tv-tittande kan motverka, så borde detta vara ett självklart val.
Det finns många andra bra sätt att koppla av och/eller umgås på, det gäller bara att komma ur sitt bekväma ohälsosamma vardagsmönster och börja leta nya möjligheter.
Goooood luck!

I dag är det vädret som avgör aktivitet (kanske regnväders-dvd.....), men det blir förhoppningsvis en loppisrunda på förmiddagen för att fynda och säga hej till Väninnan och därefter en tur till passpolisen i Ystad. Snart är det semester!
I kväll kommer kära Vänner på besök och grillen ska laddas med färska räkor, med en ljuvligt rosmarinkryddad lammstek och som dessert får söta jordgubbar med ricotta och basilika avsluta kvällen. Mums.

Tillbakablick på gårdagen:
Det är sannerligen sommarlov :)
Mannen har påbörjat en veckas välförtjänt semester!
Gårdagen var förvirrande aktiv.

Inga kommentarer: