fredag 10 juni 2011

Sommarlov


Go´morgon!


Klockan är 06.48 och det är fredag.
Sol, vind och moln.
Termometern visar + 10 grader.

Utsikter för dagen:
Det är en väldigt efterlängtad dag, det är skolavslutningsdag, barnen och ungdomarnas dag. "Den blomstertid nu kommer med lust och fägring stor, nu nalkas ljuva sommar.." Fina kläder, glada miner, frid och fröjd. Från och med i morgon väntar tio veckors härlig ledighet, veckor som är fyllda med förhoppningar och förväntningar. Nu är det slut på tidiga morgnar, nu bryts rutinen. Ledighet, frihet!
För någon väntar livets allvar på arbetsmarknaden och pengar att tjäna, vilket kan vara en härlig upplevelse eller ett plötsligt uppvaknande. I värsta fall blir det en störtdykning in i vardagslivets alla måsten och nödvändigheter. För andra är sommaren fortfarande en enda låååååång och slapp ledighet.
Det är också en tid då föräldrar ska pussla med livet för att räcka till åt sina sommarlediga familjemedlemmar. Det ska vara så lite barnomsorg som möjligt och så mycket gemenskap som går att uppbringa. Utfärder, turistfällor, resor, släktbesök....... Det är en tid då ungdomarna vill väldigt mycket och väldigt ofta och gärna för sig själva, vilket kan framkalla oro och ett och annat familjegräl. Det är årstiden då pengarna sätts i rullning och ska räcka till väldigt mycket.
Tio veckor ligger framför oss :)
Nu gäller det att njuta varje dag och inte skynda vidare till nästa.

I dag ska vi bara pusta ut! Hoppas vi får hungriga gäster till kvällsmaten :)

Tillbakablick på gårdagen.
Det var en helt fantastisk dag! Aldrig någonsin har vi sett vår lillaSyster så strålande lycklig och underbart söt! Vi är så otroligt stolta över henne.
Huset var till brädden fyllt med Familj, kära Vänner och härliga ungdomar som ville vara med och fira lillaSysters studentdag.
Tack Alla för att ni kom :)
Gårdagen är i minnet ljust bevarad.

2 kommentarer:

ejsa sa...

Såg du den fina bilden på Ystads allehandas webbsida?

Go´morgon Österlen ! sa...

Kära Ejsa!

Jag rusade ut i brevlådan och hämtade morgontidningen efter ditt sms!
Kul att lillaSyster kom på bild :)