måndag 20 juni 2011

Sommarväder.


Go´morgon!


Klockan är 05.48 och det är måndag.
Mulet.
Termometern visar + 12 grader.



Utsikter för dagen:
Nu börjar man känna igen den svenska sommaren. En förhoppningsfull blå himmel som varvas med grå regnfyllda moln som plötsligt börjar skvala eller så en vackert blå himmel med tjocka vita molntussar som far med vindens hastighet över himlavalvet och sällan bjuder till lä. Det vill sig liksom aldrig.
Av någon underlig anledning känns det okey, nästan så sommartypiskt att det blir komiskt. Vädret minner om tider som flytt, semestrar och barn som var små, en aning kreativt och kanske till och med en gnutta tryggt. Om det bara inte hade varit för temperaturen, för var är värmen? Regnet kan stå som spö i backen då och då, bara det är varmt ute. Det ska vara så där härligt varmt att jorden och vägarna ångar efter ett regn, så varmt i luften att ett regn kan kännas skönt och till och med befriande.
Det finns ett vardagligt bekymmer som ställer till det nu när väderleken är sommarbusig och det är tvätten! Här springer man ut och in med sin tvättkorg till klädstrecket eller så ger man upp och ser tvätten hänga genomvåt och tung på slaka tvättliner. Sommar ska vara det samma som soltorkad tvätt och den energislukande torktumlaren är endast till för nödfall, vilket det tycks vara allt som ofta dessa dagar.
Nåväl, blommorna behöver inte vattnas, smultronen börjar bli röda, blåbärsbuskarna är gigantiska och allt är egentligen frid och fröjd, om man undantar tomaterna som får på tok för lite sol :)

I dag väntar ett besök hos tandläkaren. Jag fullkomligt avskyr att behöva betala dyra pengar för ångest och smärta. Hemskt!

Tillbakablick på gårdagen:
Dubbel loppisdag och mängder med folk. Det är egentligen ofattbart så mycket skräp och skrot som vandrar ut från loppisen. Många pengar till idrottsföreningarna och det är mycket bra!
Österlens loppisar är ett säkert sommartecken och det är mysigt att vandra runt i folkvimlet, byta några ord med de man känner och plocka och rota bland saker och ting för en liten stund.
Jag köpte mig en fin och stor hundskål i keramik för 10 kronor i går och vet att jag tjänade minst 75 kronor på mitt fynd :)
Gårdagen var trevlig.

2 kommentarer:

ejsa sa...

Snart är det väl antikloppis? Nu blev väl hundarna glada över sin nya vattenskål.

Go´morgon Österlen ! sa...

Kära Ejsa!
Vår tradition! det får vi inte missa, när?
Hundskålen blev en omedelbar succé, nu kanske fågelbadet får vara utan hundslick :)