onsdag 1 juni 2011

Längtans tid.


Go´morgon!


Klockan är 05.42 och det är onsdag.
Solmulet efter nattregn.
Termometern visar + 11 grader.


Utsikter för dagen:
Året har kommit fram till juni månad, en tid av förväntan och längtan. "Sjung om studentens lyckliga dag", skolavslutningar, sommarlov och en stundande semester väntar. Underbart!
Allt står i blom, vackrare än någonsin och vi vill så otroligt mycket. Det är nu allt ska hända, det är tid för gemenskap, sevärdheter och sol.
Jag längtar till Italien, alltid och hela tiden. Varför? Allt det vackra finns precis runt mig, kanske det vackraste av allt och ändå går jag här och längtar bort till en annan plats och till ett annat land. Tokigt, men så är det.
Man vet vad man har, men inte vad man får......
Var nöjd eller.....
Sommaren är hur som helst den ljuva tiden, månaderna då livet plötsligt ter sig lite lättare, skratten ligger och väntar i munhålan och sinnet känns betydligt mildare. Fantastsikt!
Ut med grillen och fram med välfyllda salladsfat och nypotais! Nu är det dax att flytta medelhavsinspirationen hem i trädgården och uteköket. Mums......och stor varning för expansion.
Det är förväntningarnas tid! Kan vara riskabelt, finns stora möjligheter förenade med en del risker. När rutinerna bryts kan det mest oväntade hända.......
Att vänta före, det är vad vi gör nu när vi går in i juni månad.
Snart är det midsommar :)
I denna ljuva sommartid!

I dag har jag en halv arbetsdag i Ystad och sedan är det "taxirörelse" som gäller.
Huset målas, vitt, vitt, vitt och en del rött. Sköööönt!

Tillbakablick på gårdagen:
Plast för alla fönster och dörrar, lyftkorgar, målarpapp, färgburkar i mängder och arbete pågår utanför hemmet. Husdjuren är totalförvirrade. Stackars blommor, växter, kryddor...... och lyckliga oss.
Gårdagen var sommarvarm.

Inga kommentarer: