onsdag 4 maj 2011

Källarvåningen


Go´morgon!


Klockan är 06.01 och det är onsdag.
Sol och frost.
Termometern visar - 3 grader.



Utsikter för dagen:
Det var som att befinna sig i en vacker glashiss, högt uppe någonstans där man kan se mark, himmel och allt där emellan. Det var underbart att skåda ut över allt det ljuvliga, det betagande vackra som våren hade levererat i rekordfart. Så plötsligt, helt oväntat sätter hissen full fart neråt, man vet inte varför och blir både skärrad och orolig. Det händer på ett ögonblick och det går med en svindlande hastighet. Bottenvåning passeras och så står man där igen, i källarvåningens obehag, kyla och oundvikliga mörker.
Vad var det som hände?
Snö och frost! Det börjar vräka ner fruktansvärda vita flingor från himlavalvet, snökristaller som dränker allt det underbart gröna i sitt iskalla vita. Temperaturen sjunker och kylan sveper in.
Vädergudarna tar en sista kamp.
I trädgården slokar tulaner och liljor under snötyngd och kyla. Medelhavsväxterna är förmodligen för alltid förbi i sina stora och blytunga krukor, kryddlandet är täckt av frost och påskliljorna ser bortkomna ut där de lyser solgula i det vita hemska.
Väderberoende.
Den underbara solvärmen öppnar våra inre rum, sprider lycka, ger liv och förhoppningar.
Jag tänker på Väninnan som är i långtbortaland och njuter solen, som sa att hela hennes bortavecka skulle vara lika med hemskt väder här hemma......hennes ord slog in med full kraft.
Nu gäller det att trycka på den gröna hissknappen, den som signalerar entré eller bottenvåning, den som är början eller vägen ut. Har ingen aning var jag ska hitta den förbaskade knappen, men källarplan är definitivt inget att önska.

Finns en del måsten i dag och tur är väl det, för övrigt är allt en transportsträcka tillbaka mot värmen och det underbara.
Flyktbeteende........
Det är inte konstigt att man längtar bort ibland!


Tillbakablick på gårdagen:
Gårdagen var väderhemsk!

2 kommentarer:

Anonym sa...

NEJ tro inte det värsta! Allt kommer att ordna sig. Våren HAR t är bara VSHS som vill kolla atty alla våra fans finns kvar och tror på framtiden.... I L Y.

Timus

Go´morgon Österlen ! sa...

Kära Timus!
I egenskap av orförande i VSHS får du ta ett grabbatag om väderleken och snabbt ställa den till rätta igen. Gumman Tö behöver sin vårvila!
Vi tror, vi tror på sommaren!
Vi tror, vi tror på sol igen!