söndag 28 mars 2010

Earth Hour




Go´morgon!




Klockan är 07.56 och det är söndag.
Termometern visar + 4 grader
Det småblåser och är gråmulet.




Utsikter för dagen:
Äntligen har regnet upphört. Milde skapare vilken mängd med vatten som föll på våra redan genomblöta marker. Det var som att skruva tillbaka tiden mot hösten med dessa starka vindarna och ett regn som fullkomligt skvalade, usch!
Idag vi ska ställa fram klockan en timme mot sommartid, vilket är underbart! Hoppas att den ljuvliga vårsolen återvänder med sin kraft och sin styrka.

Familjen har deltagit i Världsnaturfondens manifestation "Earth Hour".
Genom att släcka ner all belysning mellan klockan 20.30-21.30 under gårdagen beräknas ca en miljard människor ge världens alla makthavare en signal om att ta miljöfrågorna på allvar.
En fantastisk manifestation som det var en självklarhet för oss att deltaga i. Vi behöver absolut en påminnare till oss själva om miljöfrågans dignitet!
Här hemma var Earth Hour även ett sätt att ge husets unga en samhällsfostran och ett sätt att praktiskt visa på att många tillsammans har möjlighet att påverka. Vi dammade helt enkelt av det omoderna ordet "solidaritet"!
Vår Familj behöver ytterligare se över sin livsföring och på vilket sätt vi kan bidraga för att minska vår egen klimatpåverkan. En del är redan gjort men mer kan göras och för min egen del handlar det om att minska på min egen bekvämlighet. Jag får anstränga mig ytterligare i sopsortering, livsmedelinköp och även vad det gäller klädinköp.
En del får vi leva med och en del kan vi bidra med.
Det var hur som helst väldigt högtidligt och mysigt att släcka ner Gården i går kväll. Sällskapsspelen, tidningarna, gitarren och godispåsarna åkte fram. Bra!

I eftermiddag väntar ett par timmars arbete. För övrigt är det vilodag.

Tillbakablick på gårdagen:
Allt som var önskat för dagen raserades av detta makalöst hemska väder. Vi fick kura inomhus och några av oss åkte iväg och inhandlade rejäla godispåsar och extragod mat, tröstäta...?!
På vägen hem från affären såg vi en skylt om en gårdsbutik. Strax utanför byn Onslunda i riktning mot Tunby finns numera en gårdsbutik som heter Åsgården och som säljer färskt lammkött, dinkelmjöl och ullprodukter. Vi köpte deras rökta lammkorv och den smakade riktigt gott! Rekommenderas!

Det var en meningsfull gårdag.




1 kommentar:

ejsa sa...

Här bidrog vi också till Earth Hour, själv så somnade jag av skenet från våra ljus. Var så underbart att få somna till ett tyst hus. I dag återvänder ljudet.