måndag 8 november 2010

Badparadis



Go´morgon!


Klockan är 06.10 och det är måndag.
Det är frost.
Termometern visar - 2 grader.



Utsikter för dagen:
Tänk så olika vi människor är och ser ut!
Efter tre dagar på Lalandia badparadis i Rödby havn är jag fullkomligt mättad på åsynen av kroppar; Långa, korta, smala, runda, tjocka, bruna, bleka, ludna, kala, ljusa, mörka, stympade, raka, böjda......
Alla dessa människor; småbarn, ungdomar, vuxna, gamla, normalstörda, utvecklingsstörda, glada, ledsna, arga, buttra, förälskade, trötta, förvirrade, gråtande, hoppande, skuttande, plaskande, springande, rullandes, sittande........
För att inte tala om alla tatueringar; demoner, dödskallar, fåglar, sköldpaddor, båtar, flaggor, knivar, hjärtan, fiskar, texter, mönster, blommor.........någon med ringar i bröstvårtorna och många med glittrande smycken i naveln. Milde skapare vad folk väljer att utsmycka sina kroppar och så många olika motiv som förevisas. För det är väl det man gör med sin tatuering, man är stolt över den och förevisar den? Då är definitivt ett badparadis den rätta platsen! En inofficiell tauteringsutställning.
Kalsonger under badbyxorna är förbjudna, speciellt de av märket Björn Borg enligt badlandets regelverk och flitigt använda av många?! Hur läckert är det?!
Någon har på snudd till inga badkläder alls och badmodet är otroligt skiftande; korta, vida, string, tighta, tröjor, linne, klänningar, baddräkter, bikini, badblöjor.......
Det är ett otroligt ljud i badlandet och luften är fylld med klor och värme. Inget för den som har problem med astma eller luftrör och ganska bekymmersamt för den som har svårt med sin perception eller vill ha lugn och tystnad, men ett paradis för alla andra!
Människorna far fram och tillbaka mellan olika bassänger både inom- och utomhus och de kasar fram i vattenforsar och kasebanor. Vuxna blir fulla av liv och lekfullt lyckliga. Föräldrar vaktar sina små och far- och morföräldrar tittar på. De allra minsta har sitt minibadland där de skrattar och leker. Härligt!
Bubbelpolerna är fascinerande! Tänk att tio till tolv helt okända människor väljer att sitta trångt bredvid varandra, klädda i så gott som ingenting och låta det varma vattnet pulsera mellan sina kroppar i långa stunder. Hur mysigt är det? Kokande grytor med folk.
När badet är slut är det dax att förnöja sig med mat, bowling, pingis, skridskor, minigolf, spelhallar, biljard, godis, presentbutiker, matbutik, klädbutiker, lekland...........
Pengarna rullar snabbt och omsättningen måste vara otroligt hög.
På kvällen sover alla i sina små stugor, tätt inpå varandra och bara ett stenkast från badlandet mitt ute i ingenting vid kusten.
Vilka otroliga dagar! Det gäller att vara utvilad när man kommer dit för man är sannerligen trött när man kommer därifrån :)

Tillbakablick på gårdagen:
Fantastiskt väder!
Skönt att vara hemma igen.
Det var en bra gårdag.







Inga kommentarer: