måndag 6 december 2010

En tråkig dag


Go´morgon!

Klockan är 06.27 och det är måndag.
Snö.
Termometern visar +-0

Utsikter för dagen:
Jag hörde att den 11 april 1954 var utnämnd till världens tråkigaste dag helt statistiskt sätt. Undrar vilka kriterier som gällde för den utnämningen? Låg olycksstatistik, inga katastrofer, få krig, kriminalvården hade lite att göra och polisen likaså, butikerna stängda, journalisterna lediga, politikerna på semester.....man kan ju bara undra.
Man behöver ha tråkigt för att veta när man har kul.......grrrr,
Veckan som passerade var synnerligen tråkig. Väderdramatik räcker inte för att sätta spänning och fart på vardagen, tvärtom det tråkar ut!
Sinnesstämning och kanske ålder påverkar möjligheten att använda den tid som är att betrakta som tråkig. Om man är någorlunda tillfreds så kan tråkighet bli till kreativitet, men om inte är det fullkomlig stiltje och orkeslöshet som råder. Passivitet.
Det är en oändlig skillnad på tråkighet (kan man säga så?) och långsamhet. Båda tillstånden kan vara frustrerande och innebär gott om tid, men att ha tråkigt kan nog aldrig betraktas som tillfredsställande. En långsamhet kan däremot vara njutbar och underbart helande.
Om det blir irriterande långsamt, kanske i en kö, kanske i att vänta på sin tur så gäller det att gestalta sig i situationen; föra ett samtal med sig själv och ta reda på vad det är som händer, varför man är där man är, vilka man är beroende av, om man kan påverka långsamheten och hur man i så fall kan göra något konstruktivt som påskyndar tiden och underlättar situationen.
Denna dagen ett liv.
I dag ska rutinerna igång igen. Snökaoset är någorlunda förbi och det är bara att ta tag i en vardag fylld med snö. Skolbussarna kör, skola och arbete väntar. Full rulle!
Vår mellanBror smög sig in i huset vid midnatt efter sitt arbete och jag längtar efter en lååångfrukost tillsammans med honom.

Tillbakablick på gårdagen:
Härlig morgon tillsammans med lilla Familjen :)
Skottade ner tusentals kilo med snö från ett av våra tak och gjorde av med veckans alla irritationer och ledsamheter. Just nu klarar jag mer än vad jag orkar.
Det är förmodligen bra att överträffa sig själv lite då och då :)
Fick ställa in min arbetsinsats i Tjörnarp på grund av väderleken, vilket innebär merarbete en annan dag. Snösuck.
Andra advent fick ingen direkt uppmärksamhet.


2 kommentarer:

Anonym sa...

...själv orkar jag mindre än jag klarar.

Dum

Timus

Go´morgon Österlen ! sa...

Kära Timus!
Frustrerande och irriterande, men det går över. Plötsligt så finns kraften där igen.
Skyll på snöhelvetet :)