torsdag 23 december 2010

God Jul!


Go´morgon!

Klockan är 06.02 och det är torsdag.
Snön faller.
Termometern visar - 5 grader.


Utsikter för dagen:
Det är en helt vanlig torsdag, men inte vilken torsdag som helst. Det är dan före dan, det är lille julafton och snön yr över hela Österlen och ställer till det för alla och envar.
Jag hör hur vindarna rasar bakom skogen och orkar knappt tänka på hur det ser ut på vägarna, men det är väl som det brukar; klass ett varning över hela Österlen och det mindre vägnätet i kollaps. Suck!
Snön är verkligen förrädisk och nybildade VSHS kommer att utarbeta en antisnöplan till kommande vinter och jultid, men vi behöver fler aktiva medlemmar! Anmäl dig!
Plogen var här på gården för en stund sedan, körde in och ut på vår lilla väg i en väldig fart och hade mycket bråttom. Tack och lov för plogbilen, vad hade vi gjort utan den?!
Jag sitter och irritera mig över mig själv som inte har varit tillräckligt julplanerande. I dag ska den sista julmaten inhandlas och en tur till Lantmännen är nödvändig eftersom både kutterspån och viltfågelmat har tagit slut. Slarvamaja....som alltid.
Julen har ännu inte hittat mig och nu är det hög tid! Jag ser alla tecken, men var är känslan? Vad kan det bro på? Jag är kanske snuvad på årets jul.... än finns det tid. Hoppas.
I går fick jag en oväntad julklapp, en bok i jätteformat med en betydande vikt. Det var en julgåva från en hjärtekär ung Man i Malmö, det är en kokbok och en resa för matälskare genom Medelhavet. Boken är fylld med ljuvliga recept och bilder och blir förmodligen en matbibel till den (förhoppningsvis) kommande sommarsemestern i Toscana. Tusen tack!
Julklappar är fantastiskt kul och i dag ska det prasslas och tasslas innan klapparna kan hamna i säcken. Etiketter ska skrivas och ett eller annat rim kan kanske komma på plats. Jag är barnsligt förtjust i julklappsrim, men det är inte alla som delar min förtjusning, speciellt inte Tomten som ska försöka tyda de små bokstäverna på etiketterna.
Årets julskinka ska in i ugnen under eftermiddagen för att långsamt grilljeras till en gudomlig upplevelse. I vår Familj tycker vi om när skinkan har en lagom fettrand och den ska absolut inte vara torr. Doften av skinkan i ugnen är fantastisk och någon väntar otåligt på den första varma skinkskivan med stark senap på en skiva vörtbröd, mums!
Lilla familjen är på väg hit (om vägarna tillåter) och det ska lagas mängder med god mat under dagen, riktigt trevligt. Nu är det jul här i vårt hus, julen är kommen........
Denna julen blir en aning annorlunda för oss eftersom både lilleBror och mellanBror är bortlovade som Tomtar till två av byns barnfamiljer på julafton. Svårt att säga nej när man blir tillfrågad och de vill gärna hjälpa till eftersom båda vet hur viktig Tomten är i livet.
Vi tror på Tomten och hoppas att vår egen Tomte ska stå utanför dörren med sin stallykta när mörkret lägger sig över gården. Otroligt mysigt och speciellt trevligt i år när vi har en förväntansfull liten Tomtenisse i huset, tipptapp, tipptapp.... :)

Nu vill jag önska Er alla en riktigt trevlig helg, njut av varandra och av julens alla fröjder.
Tack för vackra julkort och julhälsningar via mail.
GOD JUL!

2 kommentarer:

ejsa sa...

Vilket väder vi har fått..... Nu gäller det att smida planer hur vi skall bli av med eländet. Hoppas att du stannade hemma i dag. Nu är det dax att fira helg. Låt tomten få jobba hårt i morgon. God Jul till alla som detta läser.

Anonym sa...

....det är söndag annandag jul och det har varit en jul som jag aldrig mer vill tänka på. Barnen - de stora barnen - strandade utkastade i midvintermörkret på julaftons kväll efter fruktlösa försök att ko0mma fram till Österlen. Vilse på en bensinmack i ystad. Utryckning med den första bilen som fastnade i en snödriva i trakten av glemmingebro.
Nästa bi ut i mörkret...Jagande den försvunna bilen...bland femhundra okända bilar ute i snödrivorna vilket jävla helvete.

Men naturligtvis till sist: seger för vinterhatarnas förening. Vi besegrade den än en gång. Allting kan vändas till något positivt - och ungarna kom fram sent på julaftonskväll.
Älska gärna julen. Mwn hata vintern. Lät oss kämpa för den stora förändringen. Fira inte julen! Fira vårdagjämningen.
Jaaaa!!!

Timus