torsdag 30 december 2010

Lagom.


Go´morgon!


Klockan är 07.58 och det är torsdag.
Snö.
Termometern visar - 14 grader.



Utsikter för dagen:
För mycket eller för lite, allt är en balansakt.
Varför blir det mesta av livets goda så lätt bekymmersamt?
Mat, gott och njutbart! Farligt! Dåligt samvete och veckotidningarna talar om för oss hur vi ska ändra våra liv och bli av med vår trivselvikt. Vi äter inte längre för att bli mätta utan vi äter för att bli smala ?! Vem kan äta lagom och vad är lagom?
Mat lugnar, mat tröstar, mat förgyller tillvaron, mat bjuder till gemenskap, mat ger energi, mat kostar, mat,mat,mat,mat....och nu tjat, tjat, tjat! Banta på ett eller annat sätt, tänk på figuren!
Kaffe är underbart! Tänk morgonens första kopp eller eftermiddagens fikastund, ljuvligt! Inte bra för magen! Ger sömnrubbningar! Några muggar latte ger bilringar runt midjan. Måttlighet!
Godis, mums så gott och fy så onyttigt! Endast tråkig mörk choklad är tillåtet, allt annat är fy.
Vin & mat ett måste, ett eller två glas gott vin är helt ok någon gång då och då, men sedan får det vara bra! Varning för boxviner!
Motion, härliga stärkande promenader vid skog och hav som inte räcker till! Jogga också, gå in i svettiga lokaler och lyft skrot eller gympa dig totalslut till skränig musik, minst fem dagar i veckan! Hur kul är det?
Jag minns en kursledare som joggade, löpte och sprang så fort han fick en stund över under dagen och våra föreläsningar varvades ständigt med snabba promenader. Undrar vad den mannen sprang ifrån?
Kläder tillhör livets goda och en vacker klänning eller ljuvlig kofta är en lyx som snabbt ruinerar plånboken när köplustan tar över. Dessutom så tycks alla provrum vara för små och de mesta kläder verkar vara skräddade åt smurfar.......kroppsfixering kan lätt bli en följd av detta. Inga nya kläder förän rumpan eller magen får plats. Självsmisk!
Rökning dödar! Man bränner upp pengar, stinker och fördärvar sin kropp, sin egen och andras miljö och ändå röker man? Jag är lyckligt befriad sedan 30 år och vet att en enda "cigg" skulle kunna ödelägga allt. Otroligt!
Resor är fantastiskt! Det är underbart att byta miljö, men man måste tänka miljö och varje flygtur är lika med dåligt samvete. Resor är dessutom beroendeframkallande! Bättre fly än illa fäkta och en dos med sol eller pulserande storstadsliv är rätta medicinen. Vansinnigt dyrt!
Lagom är bäst, lagom med måtta, lagom är otroligt tråkigt!
Dax för nyårslöfte :)

I dag ska jag arbeta ett par timmar och sedan ska jag slänga ut julen och planera för nyårsafton. Det är väldigt kallt ute och jag hoppas innerligt att snösvängen kommer och plöjer bort våra isade snöberg på gårdsplanen under dagen. Jag får snart klaustrofobi av alla smala och djupa gångar mellan husen och jag drömmer obehagliga mardrömmar om snöskyfflar.
Hemskt! Hata snö!

Tillbakablick på gårdagen:
Hade en mysig dag med storeBror, mellanBror och de bådas kära flickVänner.
Kvällen bjöd på stämning, gemenskap och god mat i Skurup, tusen tack!
Dagens allra bästa händelse var när lille Danko dök upp i våra liv. Han är en mycket liten och underbart söt hundvalp från Staffanstorp och i dag flyttar han hem till vår mellanBror och vår svärDotter i Ystad.
Familjen växer :)
Gårdagen var en bra dag.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det Var trevligt att träffas ,och vi tackar er för besöket. Ja visst är han härlig lille DANKO.