måndag 27 december 2010

in eller ut?


Go´morgon!

Klockan är 07.48 och det är måndag.
Snö.
Termometern visar - 8 grader.


Utsikter för dagen:
Insnöad eller utsnöad, det är frågan.
Ingenting är sig likt och julhelgen bjöd på allt annat än fridfullhet.
Kung Bore är vredgad! Till och med väderleken är symptomatisk för hur vårt samhälle håller på att utveckla sig. Aggressivt, våldsamt.....
Miljöeffekter? Finns Gud?
Jag vet varken ut eller in, insnöad-utsnöad......
Något är hur som helst fel och både mänskligheten och djurvärlden blir prövad.
Väderleken tar både på krafter och humör. Vattenledningar fryser, tak rasar samman, tonvis med snö ska skottas för hand och ännu mer är beroende av en vägskrapa. Bara att få ut soptunnan till vägen för tömning är ett företag som tar tid och kraft. Brevlådorna måste skottas fram så gott som dagligen, posten kommer då och då och dagstidningen är ett minne blott.
Tamdjuren får inte den dagliga skötsel som de behöver och viltdjuren finner ingen mat. Det gäller sannerligen att vara tålmodig och full med energi och kärlek för att klara dessa väderprövningar. Irritation och ilska ligger och lurar.....
Kärlek och omtanke är motkrafter, vi behöver hjälpa varandra.

Österlen har varit totalt igensnöat!
Efter fullkomligt livsfarliga strapatser tog sig storeBror med lilla Familjen tillsammans med vår mellanBror till Gården på lille julafton. Envishet är ett familjedrag och några av oss är mer envisa än andra :)
"Slutet gott, allting gott".
Så här i efterhand är vi naturligtvis lyckliga över vår gemensamma jul, men det var en prövning utan dess like innan den blev möjlig!
Flera av våra Vänner här på Österlen hade det minst lika väderbesvärligt. Jag är speciellt lycklig över att vår kära Vän lyckades plöja sig igenom snökaoset för att nå sina Barn och sin Man på julaftons kväll.
Tomten kom till oss och Familjen fick en fantastisk kväll.
Ett gosseBarn blev fött på julafton och Vänkretsen utökades, underbart :) Lycka till!

I dag är vardagen tillbaka och jag vet inte riktigt var jag ska börja för att få ordning på allt och ingenting, börjar förmodligen på Lantmännen för djurens skull.
Det lurar ett virus i huset! Mannen gav sig iväg trött till Malmö, lilleBror kom upp och kröp till sängs igen fullkomligt igenkorkad i luftvägarna och själv har jag en bröstkorg som verkar att ha krympt under natten. Inte bra! Snöstrapatserna skördar sina offer!

God fortsättning på julen!




4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har en känsla av att VSHS budskap har börjat sprida sig. Vår hemliga agent SMHI har försett oss med underrättelser som tyder på betydligt minskat snöande under den kommande veckan.

Timus

Go´morgon Österlen ! sa...

Kära Timus!

Julhelgen är en säker seger för VSHS! Vi klarade anstormningen! Vi ger oss inte! jag har fått rapporter från flera håll som tyder på att motkrafterna är starka.
Jag hoppas herr Ordförande har sett att vi har fått ytterligare en medlem genom Agneta, som är en perfekt medlem och intensiv snöhatare.
Vi växer och om vi har en hemlig agent så får vi vara extremt försiktiga med våra ord.
Även jag hörde att SMHI underrättade om minskat snöfall, men är de verkligen pålitliga? Det kan vara ett villospår......
Tillsammans är vi starka, men vi behöver bli fler!
I kväll faller det minimala snöflingor över Österlen, förmodligen för att varna oss :)

ejsa sa...

God kväll bäste kamrater...... Österlen är stort och här på Arthill har vi inte sett en flinga sedan kl 13:37 i dag. Noterade denna tidpunktpga att det spelades "Se det snö ja se det snö" På P4 kan det måne vara så att någon där gillar snö och då heter Lotta i förnamn. Vad gör vi med dessa programledare???? Skickar en hink och en gasoltändare kanske? I dag har jag smält 15 liter. Enligt denna länk http://www.sydsvenskan.se/vader/?url=/malm%C3%B6 inte en flinga på 10 dagar..... Kan det vara vår på gång???

Anonym sa...

Tack kamrater...

Den dag ska komma när vi kan ändra betydelsen av "VSHS" till "Vänner Som Har Skoj"

Timus

Välkommen Agneta