lördag 12 mars 2011

Helheten.


Go´morgon!



Kockan är 06.26 och det är lördag.
Skuggsnö och markfrost.
Termometern visar
+- 0


Utsikter för dagen:
LillaSyster och jag har träffat en fantastisk människa. Det är en man som är 53 år gammal, han kommer från Kroatien och han är kirurgläkare.
Han kallas för Dragan, men jag tror att hans namn är längre och mer komplicerat än så.
Doktor Dragan har en magisk känsla för människor och situationer.
Den svåraste stund blir till ett intimt och personligt möte med denna långa och vänliga man, som så generöst bjuder på sig själv i mötet med sin patient. Respektfullt och kärleksfullt, med stor känsla för det han gör, behandlar och vårdar han.
Han är en doktor som ger kraft, ingjuter mod och bringar hopp. Dragan ser och hanterar det "osynliga" på ett beundransvärt sätt. Han ser hela människan och han har tid.
Dragan bjuder på olika små berättelser från sitt eget liv, precis lagom mycket och framförallt väldigt kärleksfullt. Nu vet vi att han har en mamma som är 75 år och som bor i Kroatien, vi vet också att han längtar efter henne och att han förmodligen ska hälsa på henne till påsk. Doktor Dragan vet hur viktigt det är att ha en mamma, en mamma som alltid finns för en, även när man själv är vuxen, och som älskar en. Mamma är allt, säger Dragan :)
Det lilla sjukhuset i Ystad ska vara otroligt tacksamma för sin mycket unika doktor, som har ett hjärta av guld och en inlevelse för alla och envar av sina patienter.
Vi är mer än tacksamma.


I dag säljer vi vår buss och det känns en aning vemodigt, med tanke på allt kul som vi har haft med den. För att inte tala om hur praktiskt det är med en buss, som rymmer allt och ingenting. Nu är det hur som helst adjö och tack för lång och trogen tjänst. Suck.
Danko valp är på väg till oss för att bli "passad" tills i morgon, bushärligt :)

Tillbakablick på gårdagen:
Tror att det var en bra dag, hann knappt med den, men den var förmodligen helt okey.
Vädret fick mig hur som helst att tänka på april månad , det regnade, snöade, haglade, stormade och så mitt i all väderkaos sken den underbara solen.
Grattis till lilleBror som från och med måndag har ett uppdrag att förvalta på bästa sätt.

1 kommentar:

ejsa sa...

Vinkar adjö till bussen som kört oss till Lalandia ett par gånger....