onsdag 9 mars 2011

Fritidsgäster


Go´morgon!




Klockan är 05.56 och det är onsdag.
Skuggsnö och mildväder.
Termometern visar - 2 grader.







Utsikter för dagen:
Numera tituleras sommargäster som "fritidsboende", undrar vad som är meningen med det? En lek med ord.
Sommargäster låter leende, trevligt och vänligt medans fritidsboende låter tråkigt, kategoriskt och påtvingat.
Fritidsgäster kunde vara en någorlunda kompromiss som känns en aning trevligare.
Oavsett vad alla dessa tillfälligt boende personer kallas så har de en sak gemensamt, de har ofta en bestämd åsikt om hur deras tillfälliga liv i deras periodvisa vistelseort ska te sig för de äger trots allt sitt hus, eller sin fastighet som det lite tjusigare heter.
"Ta seden dit du kommer"
Nu kunde jag läsa i lokalpressen att en fritidsboende person i ett av våra små kustsamhälle förfasade sig över soptömningen i Simrishamns kommun.
Personen var av åsikten att kommunen inte uppfyllde sin kommunala service eftersom de nu behövde gå iväg med sin soptunna till gemensam spotömingsplats i den lilla byn.
Man kanske behöver veta att den irriterade fritidsgästen vanligtvis bor i Bromma.
Det är svårt och trångt med framkomligheten mellan de små strädena och vägarna, sopbilarna är stora och kräver sin vändradie och av den anledningen vill renhållningen att soptunnorna samlas på gemensam plats. Detta besked upprör alltså Brommabon som dessutom känner sig undanhållen beslutet.
Milde skapare! Tänk vad världen kan vara trång.
Jag kan informera alla fritidsboende om att vi är mängder med permanetboende på Österlen som rullar våra tunga soptunnor på grusiga vägar, i ur och skur till första bästa vändbara väg för att få våra sopkärl tömda och vi gör det med en självklarhet, för att underlätta och för att få den servicen.
Det är verkligen mer med vissa än med andra!
Tokigt!

Jag har gjort ett "fynd" på Blocket som jag ska hämta idag, spännande!
För övrigt är det arbetsdag, förhoppningsvis en trevlig sådan.

Tillbakablick på gårdagen:
Blev helt klart stressad av mitt arbete i går, av tjänste-män/kvinnor och politikers inhumana beslut och okunskap. Återigen slår makten tillbaka mot den lilla människan. Vidrigt!
För övrigt var det en bra dag med flera positiva infallsvinklar. Hoppas!



2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, milda makter är ett snällt ord i vissa sammanhang.I Hbg ska hemlösa aktiveras och vara sociala inomhus dagtid och vara var dom kan nattetid. Hur kom beslutarna fram till detta? "fiffiga"personer mixtrar med molekyler och säljer lagligt narkotika till barn och ungdomar över nätet. Hur är du funtad när du använder din "fiffighet" på detta sätt? Ja,ja själv är jag ledig idag och ska träffa byggaren i kollo för att planera ett trädäck. Nederbörden kommer kl 13 enl prognosen på vår sida av Skåne och snart är vi 300000 i Malmö.
väntar o längtar!

Go´morgon Österlen ! sa...

Kära Anonym!
Ut med beslutande politiker i Helsingborg under en vecka i de hemlösas vardag! Därefter kommer det med all sannolikhet att fattas nya beslut.
Det där med att gå i en annans sko innan man bildar sin uppfattning är något att tänka på.
300 000?! Milde tid! Nya stadsdelar kommer att ge ny kultur åt staden. Spännande och skrämmande.

Längtar oxå.