fredag 25 mars 2011

Så är det bara...


Go´morgon!



Klockan är 06.00 och det är fredag.
Regn.
Termometern visar + 2 grader.


Utsikter för dagen:
Dagarna passerar.
Morgonen är tidig och full av rutiner och tider som absolut måste klaffa för var och en i huset. Dagarna är det samma som arbete, matlagning och vardagens alla nödvändigheter.
Kvällen bjuder till gemenskap eller fritidsaktivitet och sedan kommer natten och det är dax att sova.
I den bästa av världar så har det inträffat något under dagen som har berikat livet och som inbjuder till en natts extra god sömn. Ibland blir det inte så.
Runt, runt allt går runt eller kanske från hörn till hörn beroende på hur man väljer att se det.
Efter fem dagar (för de flesta) kommer belöningen i form av två dagars ledighet, veckoslutet. Då ska det festas, vara uppe sent och sova länge, storhandlas, tvättas, leka med barnen, tvätta bilen..... Av någon underlig anledning så tror vi oss om att vara lediga fredag till söndag, att vi kopplar av när vi egentligen gör mer än någonsin. Vi gör bara det som vi inte gör varje dag, vi spräcker vardagens rutiner och känner oss fria och lediga.
I bland räcker det inte med ett vanligt veckolslut utan vi måste byta miljö för att orka ett tag till och då förgyller vi tillvaron med en weekend på annan plats.
Den allra största belöningen heter semester. Alla behöver vila från sitt ordinarie liv, hela familjen är ledig och det ska firas! Det är då vi ruinerar oss på semesterresor, bränner oss i solen, hälsar på släkten långt borta, träffar alla våra Vänner, målar hus och fönster, klipper gräs, rensar ogräs, grillar kvällarna i enda, njuter kalla havsdopp, vänder på dygnet, läser hyllvis med böcker och bara känner oss härligt lediga.
Och så fortsätter det, om och om igen.
Vi är Alla ständigt på väg, mot någonting eller ingenting.
Så är det bara.......

I dag är det en halv dags arbete i Ystad. LillaSyster och jag ska ge oss ut och inhandla en del spännande födelsedagspresenter under eftermiddagen och till kvällen är Mannen och jag bjudna på en efterlängtad middag hos kära Vänner.

Tillbakablick på gårdagen:
Jag gjorde det! Jag gick lös på det sista snöberget på Gården, hackade söder det och pulveriserade det till iskristaller. Jag njöt när det sista snöhatet fick lämna kroppen, härligt!
Nu är det vår i mig :)
Det var en bra dag.

1 kommentar:

Anonym sa...

.... javisst. Det är just det som jag alltid har hävdat. Semester år en bluff (vi luras bara av de giriga "arrangörerna)av resor etc. Strunta i semester och njut av vardagen. Det är ju trots allt så att det är vardagen som är det riktiga livet.

Timus